Online magazines

12 november 2020 Vakinformatie over aandrijftechniek

Online versie bekijken
Beslissen op basis van data

Tata Steel behoort tot de top van staalproducenten in de wereld en produceert vanuit IJmuiden hoogwaardig staal voor uiteenlopende producten. In deze zware industrie worden machines maximaal belast en behoren de onderhoudskosten tot de hoogste ter wereld.

 

Om die reden is het AMDC - het Asset Monitoring Diagnostic Center - ingericht waar continu wordt gezocht naar technieken, technologieën en methoden om het onderhoud slimmer en tegen lagere kosten uit te voeren.

 

Gauthier Geldhof

Bladmanager PowerTechnics

In het eigen ‘asset monitoring diagnostic center’ (AMDC) doet Tata Steel onderzoek naar technieken en technologieën die kunnen helpen om onderhoud efficiënter uit te voeren. Hierbij is onder meer een app ontwikkeld waarmee op afstand de conditie van zogenaamde scalepit pompen is te zien.
Een flexibele productie vraagt om makkelijk uitbreidbare en aanpasbare installaties. Een centrale besturing is voor modulaire installaties minder interessant. Steeds vaker zien we een verschuiving naar een aansturing vanuit 'het veld', via slimme I/O's en frequentieregelaars. Maar is dat wel een goed idee? En wat zijn hier de alternatieven?
In het Gentse deel van North Sea Port gaven 10 private en publieke partners op woensdag 21 oktober het startschot voor het North-C-Methanol project, bedoeld om jaarlijks 140.000 ton minder CO2 uit te stoten en 44.000 ton groene methanol aan te maken.
De serie Everest Core van Ingenia omvat ultracompacte en gebruiksklare motorcontrollers uit de range servodrives.
Bescherm uw collega's en uzelf en ga corona-safe de baan op met de VANSCREEN screen-folie.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Power Technics 

Power Technics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.