Online magazines

05 juli 2021 Vakinformatie over aandrijftechniek

 
Stappenmotor doet het steeds beter

Robotica, 3D-printers, CNC-freesmachines... Productiehallen waar geen stappenmotoren verborgen zitten in de een of andere machine worden steeds schaarser. De niet in te tomen industriële automatisering is daar niet vreemd aan. In dit magazine bekijken we deze motor van naderbij. 
Michiel De Mylle

Bladmanager

De steile opgang van automatisering maakt van de stappenmotor een graag geziene gast in robotica- en pick-and-placetoepassingen. In combinatie met zijn relatief eenvoudige sturing maakt dat van die component een van de werkpaarden van de industrie.
JVL vulde zijn ServoStep motoren aan met twee nieuwe uitvoeringen. De motoren zijn rechtstreeks te koppelen aan een aandrijfspindel en zijn onder meer geschikt als elektrisch alternatief voor handwielen voor het in- en omstellen van machines.
Lineaire geleidingen evolueren in sneltempo. De laatste 10-15 jaar verbeterden de prestaties qua belasting, stijfheid en accuraatheid zodanig dat er zelfs bij grote snelheden prima resultaten te boeken zijn.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Power Technics 

Power Technics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.