Online magazines

12 december 2019


VAKINFORMATIE OVER AANDRIJFTECHNIEK

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxDe transitie naar Industrie 4.0

“Niet de grote bedrijven, maar
vooral kleinere, minder technologische firma's kampen met drempelvrees tegenover Industrie 4.0. Zij kijken aan tegen grote investeringen met veel onbekenden en hebben typisch ook minder interne competenties over al die domeinen ter beschikking op hun werkvloer. Toch moeten ook zij hier willens nillens in meestappen, anders worden ze voorbijgestoken."

Dat vertelt Leo Van de Loock, transitiemanager Industrie 4.0 in z'n interview met Powertechnics. Om bedrijven te overtuigen van de mogelijkheden van automatisering, heeft VLAIO 17 proeftuinen ingericht, waarin men naar believen kan experimenteren.

En wat drijft u richting Industrie 4.0?

Gauthier Geldhof
Bladmanager
PowerTechnics


Extra nieuws

Oplossingen in dieselsystemen
CVK5XX-SC reeks stappenmotoren van Oriental Motor
In dialoog met Leo Van de Loock, Transitiemanager Industrie 4.0
Geysen opent met de Geysen Academy een eigen opleidingscentrum
KMO's geven jaarlijks ruim 700 miljoen euro aan sponsoring
Wisselstroommotoren verbruiken ca. 40% van alle elektrische energie ter wereld
Sedacta steelt de show met CubeSolver in Siemenshal op SPS

OPLOSSINGEN IN DIESELSYSTEMEN

160pxDiesel Büchli Antwerpen is uw professionele servicepartner in oplossingen van dieselsystemen. Brandstofpompen en injectoren zijn ruim voorradig in ruil zodat de machine weer snel en betrouwbaar kan draaien.
Lees meer

CVK5XX-SC REEKS STAPPENMOTOREN VAN ORIENTAL MOTOR

160pxDe CVK5xx-SC combineert een 5-fase stappenmotor en driver met een programmeerbare besturing en levert een eenvoudige maar optimale oplossing voor (kleinere) transportsystemen.
Lees meer

INDUSTRIE 4.0 VERVAT IN 17 PROEFTUINEN

Als Transitiemanager binnen het Vlaanderen Industrie 4.0-team van VLAIO moet Leo Van de Loock er mee voor zorgen dat zo veel mogelijk Vlaamse maakbedrijven op de digitaliseringstrein springen.
Volledig artikel lezen

SIRRIS ZET INDUSTRIE 4.0 OM IN DE PRAKTIJK

Sirris heeft een pilootfabriek gebouwd in Hasselt en Luik. Productiebedrijven kunnen voortaan in deze realistisch nagebouwde industriële omgeving terecht om er samen met experten van het kenniscentrum hun eigen productielijn van de toekomst te bouwen en die volop te testen.
Lees meer

GEYSEN OPENT OPLEIDINGSCENTRUM

Het tekort aan technisch geschoold personeel is een oud zee. De firma Geysen, specialist in industrieel onderhoud, besloot de handschoen op te nemen en een forse 1 miljoen euro te investeren in een opleidingscentrum, waar men opleiding kan genieten à la tête du client, zoals dat dan heet.
Volledig artikel lezen

6E EDITIE 'DAG VAN DE ONDERNEMER'

Op vrijdag 22 november organiseerden Unizo en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) de 6e editie van de 'Dag van de Ondernemer'. Op die dag wordt bijzondere aandacht gevraagd voor de vele ondernemende mensen die de economie elke dag doen draaien en voor welvaart zorgen.
Lees meer

SUBSIDIE VOOR TECHNOLOGIE DIE ENERGIEVERSPILLING INDUSTRIËLE AC-MOTOR VERMINDERT

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT), Nouryon, Vopak, Semiotic Labs, TPA Adviseurs en het Copernicus Instituut van Universiteit Utrecht ontvingen een subsidie voor het ontwikkelen van technologie die het energieverlies van industriële AC motoren vermindert.
Lees meer

SEDACTA STEELT SHOW OP SPS

Op de afgelopen SPS in Nürnberg konden de aanwezigen drie dagen lang een Belgisch project ontdekken in hall 11. In die hall - waar Siemens traditioneel haar innovaties exposeert - stond namelijk de CubeSolver, een creatie van het Roeselaarse bedrijf SedActa.
Lees meer

http://powertechnics.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
De drive richting Industrie 4.0

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Power Technics 

Power Technics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.