naar top
Menu
Logo Print

Lenze breidt Raad van Bestuur uit

Jochen Heier wordt Chief Operating Officer (COO) bij Lenze
magazine

Lenze breidt haar raad van bestuur uit door een vierde lid aan de drie bestuursposten toe te voegen. Dat besluit brengt het bedrijf een stap dichter bij de implementatie van haar Strategy 2020+ programma, dat Lenze’s strategische prioriteiten en doelstellingen tot 2020 en verder omvat. De nieuw gecreëerde bestuurlijke verantwoordelijkheid wordt Operations genoemd. De functie zal worden vervuld door de heer Jochen Heier (54). Hij wordt per 1 januari 2018 Chief Operating Officer (COO).


Recentelijk werkte de heer Heier voor Yanfeng Automotive Interiors, wereldwijd de grootste leverancier van interieurs voor de automobielindustrie. Daar was hij als Vicepresident en General Manager voor Europa en Zuid-Afrika verantwoordelijk voor het bestuur, de strategische ontwikkeling en uitbreiding van de business. Daarvoor bekleedde hij bestuurlijke functies voor verschillende ondernemingen, waaronder Johnson Controls, Exide Technologies en Frauenthal Holding AG.


Christian Wendler, voorzitter van de raad van bestuur: “We zijn verheugd om onze 2020+ groeistrategie verder vorm te kunnen geven. De aanstelling van Jochen Heier betekent dat Lenze erin is geslaagd om een internationaal ervaren topmanager met vele diverse vaardigheden in productie, supply chain, technologie, internationalisering en strategie-implementatie te benoemen. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor het voortzetten van Lenze’s positieve ontwikkeling in operations.”

LENZE

LENZE

+3235426200
+3235413754