naar top
Menu
Logo Print

Integrated Energy Plaza op Hannover Messe

Energiestakeholders presenteren mogelijkheden digitale integratie
magazine

Integrated Energy Plaza op de Energiebeurs van HANNOVER MESSE verenigt alle belangrijke spelers in de geïntegreerde energiebusiness: energieproducenten, elektriciteitsnetbeheerders, beheerders van energieopslagsystemen, stakeholders uit de sector duurzame mobiliteit, verhuizers en schudders van digitalisering... Samen verkennen en demonstreren zij er de mogelijkheden en kansen voor digitale integratie van al die sectoren van de energie-industrie.

Onder de exposanten bevindt zich onder andere de Duitse onderneming GP Joule GmbH uit de sector van de hernieuwbare energie, die zonne- en windenergiecentrales bouwt en exploiteert. Het bedrijf gaat daarbij nog een stap verder door PEM-elektrolyse te gebruiken voor de omzetting van duurzaam opgewekte energie in waterstof voor gebruik in elektrische voertuigen, productie en andere sectoren. Dit is de integratie van de energiesector - een manier om hernieuwbare energie efficiënt en kosteneffectief beschikbaar te maken voor gebruik op alle schalen in alle sectoren. De sleutel tot integratie van de energiesector is een klantvriendelijke oplaadinfrastructuur, intelligente systemen voor oplaadbeheer, geautomatiseerde oplaad- en betalingssystemen en integratie van opwekkings- en opslagapparatuur in virtuele elektriciteitscentrales.

Een andere exposant is Seven2one, die software levert voor predictief beheer en optimalisatie van complete geïntegreerde energiesystemen. Uitgaande van een toolbox met modulaire componenten ontwikkelde het bedrijf op maat gemaakte software-oplossingen voor geïntegreerd real-time energiebeheer. Seven2one is momenteel bezig met een complete herstructurering van het energiemanagementsysteem op de luchthaven van Stuttgart.

HANNOVER MESSE

HANNOVER MESSE

+3216734551
+3216735877